Navodila za namestitev nalepk - Nalepke za vsak okus - Napopke.si
FB

Znacke

Navodila za namestitev nalepk

NAVODILA ZA NAMESTITEV STENSKIH NALEPK

Ko prejmete nalepko jo vzemite iz paketa in razgrnite na mizi.  Počakati je potrebno vsaj 1-2 uri, da se nalepka navadi sobne temperature. Najbolj idealna temperatura za lepljenje je od 5 - 20° C.

Nekatere nalepke lahko pridejo v več delih zaradi lažje namestitve na steno. Lahko jih tudi sami poljubno razrežete (to naredite pred lepljenjem), vendar pazite, da ne zarežete čez nalepko, saj končni rezultat ne bo tako dober.
Površina na katero boste lepili nalepko mora biti čista, suha, ravna in brez prašnih delcev. Na novo pobarvano steno se nalepka ne bo prijela (stena se mora sušiti vsaj 3 tedne pred namestitvijo nalepke). Površine kamor lahko namestite nalepko so gladka stena, lakiran les, gladka plastika, steklo,...
Pri večjih nalepkah je namestitev veliko lažja v kolikor vam lahko kdo pomaga.

NALEPKE NISO PRIMERNE ZA PRALNE - POL PRALNE STENE.

1. Nalepko pred namestitvijo obvezno zgladite z gladilko ali s kreditno kartico (najbolj pomembni so robovi nalepke), ker je kasneje lažje odstraniti prenosno folijo.  

2. Nalepko prislonite na steno in določite pozicijo. S krep lepilnim trakom dobro prilepite nalepko na vrhu.

3. Previdno dvignite nalepko in začnite odstranjevati zadnji sloj nalepke (5-10cm). Ko se zgornji del nalepke prilepi na steno (vmes gladite) nadaljujete z naslednjimi 10 cm nalepke in jo lepite na steno. Delate počasi in enakomerno. Pri tem pazite, da vsa nalepka ostaja na prenosni foliji (da ne bo kakšen kos nalepke manjkal na steni). Ta postopek naredite do konca.

4. Sedaj, ko je nalepka na steni je potrebno odstraniti še prosojno folijo. PREDNO to storite obvezno čez celo površino še enkrat pogladite z gladilko, da bo stenska nalepka res močno prijela. Nato počasi začnite odstranjevati prosojno folijo ob robovih, počasi in z občutkom.

5. USPEŠNO STE NAMESTILI STENSKO NALEPKO.

Če so nalepke manjše lahko ta postopek preskočite in enostavno nalepko zgladite na mizi, odlepite zadnji del in nato nalepko prenesete na steno. Še enkrat na steni zgladite in previdno odstranite prosojno folijo.

Če imate še vedno pomisleke, si lahko za lažjo predstavo pogledate tudi kakšen video posnetek na YouTubu. Napišite ključne besede kot so: installing wall decal, wall decal application.